Om dette websted

Jeg har beskæftiget mig med IT i 50 år (eller EDB som det hed en gang). Det har altid været data og arkitektur der har været min store interesse, det med websider har jeg overladt til andre med kunstnerisk sans og flair for grafisk brugervenlighed.

Nu er jeg blevet pensionist og har (lidt) tid til at prøve mig frem med noget nyt. Min udbyder (unoeuro) tilbyder en wordpress service så nu skal det være.

Dette websted er mit forsøg på en webside og det vil helt sikkert blive med skiftende succes, men hvis man ikke prøver….

Christian

november 2019


Jeg startede med IT på mainframe teknologi. Jeg blev edb-operatør elev i forsikringsselskabet Kgl. Brand. Vi havde 2 af slagsen. En med menory kapacitet på 10K og en med hele 20K. Der var ingen disk men en dælens masse båndstationer. Mange data var lagret på hulkort.

Billederne er sakset herfra: http://www.feb-patrimoine.com/english/gamma_30.htm og fra http://sparbanksakademin.se/


Næste skridt var en overgang til en Siemens mainframe af type 4004-45. En revolution både med konsol (skrivemaskine) til kommandoer og med pladelager og med hele 64K lager. Det blev en øjenåbner for mig, det her var spændende, det måtte jeg hellere få styr på. Det blev til 15 spændende år i Kgl. Brand og en del forskellige Siemens mainframes (eller hvad de nu skiftede navn til med jævne mellemrum).